Forexist
-
Hela
Tahaks tiba kuulda inimeste kogemuse kohta forexiga. Alustades just sellest et mis platformi soovitatate? Enne kui miskit uurima üldse hakkasin proovisin testi korras mini ($25). Raha muidugi sai otsa ja selleks see mõeldud oligi, et lihtsalt vaadata mida forex endast üldse kujutab jne. Aru sain ka sellest kui mingil hetkel siiski areneda ja tõsisemalt asjaga tegelema hakata, see pakkuja langeb suure tõenäosusega valikust välja (easy-forex.com) - mini accoundil ($25 min) spread 10 pips mis on päris killer, kuigi jah, tõsi, testimiseks pole hullu. Samas on neil aga ka platinum accoundil ($2500+) spread 5 pippi. Ehk siis ka mitte liiga hea. Lisaks on neil veebipõhine treidimine ja sellest tulenevalt on minu meelest asjal ka kiiruse probleemid - seda küll mitte hindade delay poole pealt vaid pigem üleüldise accoundis ringi liikumise puhul.
Igatahes, olen pisut uurinud asju ja mingilgi määral nimekirja on jäänud järgnevad pakkujad:
- FXCM
- infx-trading.com
Spreadid tunduvad mõlemi puhul suht okeid. Liiga suurt depositit ka ei taha. Ehk siis kui keegi oskaks kommenteerida veel neid kahte siis oleks väga tänulik.
Samuti uuriks et kas keegi on neid FXCMi poolt pakuitavaid kursusi ka võtnud? Mul e-bookide näol on endal hetkel hunnikutes igast related raamatuid aga ei oska pakkuda kas nende kursused lisaks kõigele muule võiks ka oma hinda väärt olla?
Ja siis otsingute käigus leidsin ka sellise asja nagu mbtrading.com mille puhul näivad aktsiatega kauplemise hinnad väga madalad - $0.01 per share või $4.95 per trade näiteks. Ehk siis väiksema kapitaliga (ca $1000) alustamise puhul suht ideaalsed commissionid tunduvad. Samas tahaks siinkohal teada et kas kuskil on mingi nö "catch"?
Kõiksugu info oleks teretulnud.
Cheers
Siim -
Viska pilk kohalikku foorumisse: http://forex.eu.ee/
Sealt peaks saama piisavalt infot. Spread 10 pipsi on ikka karm. Olenevalt maaklerist oleks EUR/USD paaril spread normaalne 3 pipsi ja osad juba pakuvad ka 2 pipsi. -
EASY
EASY spread on tõesti tappev. 10 pipsise spreadiga maaklerit pole üldse mõtet kaalumagi hakata. Enimkaubeldavatel paaridel peaks spreadid praegu algama juba alates 2 pipsist, et konkurentsivõimelisi hindasid saada. Platinum programm 5 pipsise spreadiga on ka liiga palju. Easy lehte pole aga mõtet maha kanda. SELLELT lehelt saab päris kiiresti avaldatavad macroandmed kätte. Easy pluss ongi vist see, et on veebipõhine kauplemine. Kui vaja pidevalt ringi liikuda või pole võõrasse arvutisse kauplemisplatvormi tiritud, siis väga mugav veebist tehinguid teha.
FXCM
FXCM´i tugevuseks on hoopis erinevad infoteenused mitte kauplemisplatvorm ega spreadid (spreadid natuke suured).
Kui liitud, saad kauplemisplatvormi lisana kaasa News Terminali mis pakub IFR Forex Watch´i infofeed´i. Tehingusoovitusi selle kaudu ei edastata, kuid edastatakse seda mida väikekauplejatel puudu on: olulist turuinfot millele ainult maakleritel ligipääs, nt kes on ostmas, kes müümas. Mõningane TA ja FA. Macrouudised ja kommentaarid neile saabuvad aeglaselt (minut kuni paar delay´d mis on intraday kauplmisel juba tappev aeglus). Kauplemistulemusi peaks see infofeed märgatavalt parandama. Nii et soovitan kuidagi ligipääsu leida. Kui firmaga liituda ei taha, tee demo.
Lisaks saad ligipääsu ainult klientidele mõeldud FXCM TR´i (FXCM Trading Room) parooliga piiratud sektsioonile. Parooliga on kaitstud:
TA osa (firma kauplejate poolt koostatud TA, puhtalt arvuti poolsed TA alert´id, Candlestick´ide äratundmine)
külaliskauplejate kauplemissoovituste osa (külalised Marius Alexe, Learn:Forex, Penrich Capital, Black Swan Capital, Jes Black, AceTrader, Ablesys Corporation, Dynamic Trend Profile, Rob Booker. Googeldamine aitab leida, kes nad on. Mõnede soovitusi saab ka muudest allikatest kätte)
portfelli mudelid erinevate turuolukordade jaoks (arvuti poolt genereeritud signaalid ilma ideeta kaupleja abistamiseks :) )
FXCMi poolt ise arendatud indikaatorid (price momentum monitor, volume indicator, tick volume indicator)
Tegelikult ise eriti ei kasutagi FXCMTRi võimalusi. Ka pole ise FXCMi poolt võetud kursusi võtnud, aga niipalju kui foorumites räägitakse, on need suhteliselt mõttetud. Kui juba endal hunnik materjali olemas, siis uuri parem neid.
IFR FW + FXCMTR + DailyFX moodustavad koos päris huvitava ja kasuliku info paketi. Sellist kooslust pole ühegi teise maakleri juures näinud.
INFX/MBT
INFX´i ja MBT tugevuseks on, et nad on ECN´i elementidega maaklerid. St tehingu vastaspooleks pole mitte maakler vaid teine kaupleja. Ühtlasi peaks mõlema maakleri spreadid olema vabalt liikuvad ja võimalus on ka näha mõningast turusügavust (mis valuutamaaklerite puhul on üpriski haruldane). INFXi demo tundus võrreldes MBT´ga ebameeldivam. Kavatsen varsti MBT´sse ümber kolida. Põhjused: fikseerimata spreadid, turusügavus, maakleril puudub huvi hinnaga manipuleerida, tehingute tegemise võimalus oluliste uudiste avaldamise perioodil.
Kõigil eelpool nimetatud maakleritel on probleeme graafikutega. Mulle pole ükski nende poolt pakutud graafikute kuvamise meetod meeldinud.
Ei mingit konksu: LHVs on teenustasu $0,02 per share. Lisaks saad väga mugavalt oma maksud makstud. Stockke ehk mugavam isegi LHVs kaubelda. -
Üks link on vist vigane. DailyFX
Seda ka veel, et 2007 aasta alguses peaks täiesti uus keskkond valuutade kauplemiseks välja tulema. Reuters ja CME loovad koostöös FXMarketSpace´i. Peaks midagi väga väga huvitavat olema. Praegu veel täpsemalt midagi öelda ei oska. -
Tänud info eest. Mis EASYsse puutub siis kohati ilmselt jah tugevus see et veebipõhine - samas see on minu meelest ka üks tugev miinus. Endal veebipõhisus suht ebaoluline kuna enda läpakas niikui nii pea kogu aeg kaasas. Nende puhul peaks olema asi lihtsalt veel tunduvalt kasutajasõbralikum. Ma ei tea küll kuidas mujal on aga seal TP ja SL muutmine ükshaaval jne. Chardid pole just kuigi kiired kuvama jms. Spreadist siis pole eriti mõtet rääkidagi. Ja muidugi see et nad sulle tunni aja jooksul 5 vastamata kõnet teevad juhul kui telefoni märkama ei tee (mille tulemusel ma mingil hetkel ütlesin neile et ärge helistage rohkem...:p), see ka nagu väga ei meeldi - personaalne support jah aga niisama enda promomise eesmärgil nagu maniakaalne girlfriend helistada...oh well hehe.
FXCM kursusi siis ei võta, juhul kui muidugi keegi, kes neid isiklikult võtnud on, miskit väga head nende kohta ei räägi.
Aga ühesõnaga, hoolimata lõppvalikust siis igal platvormil omad miinused-plussid. Kellegi veel mingeid kommentaare on, siis see oleks väga tarvitatav.
Aga tänud momentum, on mille üle mõelda :) -
Õige see on, et igal platvormil on omad miinused-plussid. Ise kasutan ka FXCM-i, sellel on omad puudused (nt paaril korral juhtunud, et platvorm ei tööta), kuid suureks plussiks nimetaksin samuti ära IFR Forex Watch'i.
Kursuste kohta nii palju, et kui vähegi hakkamist, siis omal käel (e-book'id, foorumid jne) saab sama hästi hakkama. Oma kogemustel võin öelda, et nii palju kui mina neid kursuste materjale interneti teel leidnud olen, siis ega midagi sellist seal küll ei õpetata, mida interneitist ei leiaks. -
raudteeinsener - kuidas reaalselt spreadid on, peamiselt 3 pippi nagu kirjas või on vahe tihtipeale suurem (oletades et peamiselt tegeleda siiski miski 6 peamise paariga)? St. kas spread suur ei tundu? Aga jah, ilmselt ebookidega saab hakkama, ma siin järjest tutvun igat tüüpi asjadega, hetkel siis Essential Technical Analysis by Leigh Stevens käsil.
-
FXCMi spreadid on talumatult suured küll. Ainuke candy ongi IFR FW :) Parim lahendus oleks omada väikest kontot FXCMi juures, et saada access infofeed´ile ja siis avada õige kauplemiskonto korraliku ECN brokeri juures. FXCMi spreadid on küll alati fikseeritud, isegi uudiste ajal enamasti.
-
Ise pidin forex-i jaoks maaklerit vahetama(kuna forex ei ole tsentraliseeritud turg). kasutan coesfx.com. Teenustasudeks kaks pipsi. Võimendus 400:1. Ise rahul nendega.
Forex on pikemas perspektiivis ainuke koht piisava suurusega momentum tradinguks. Futuuridega jookseb katus päris kiiresti ette. Päevasiseselt polel veel põhjalikumalt proovinud aga EOD on enamasti 60-70-ne pipsised jooksud. -
INFX´i ja MBT tugevuseks on, et nad on ECN´i elementidega maaklerid. St tehingu vastaspooleks pole mitte maakler vaid teine kaupleja.
momentum, kas seletaksid seda natuke lahti. Kas ma pean mõnel pool mängima maja vastu? Kas maja vastu mängitakse kogu aeg või kui lihtsalt kauplejaid hetkel vähe? Kus ma saan kontrollida, mis süsteemiga minu teenusepakkuja tegutseb? -
LHV Traderis on forexil kauplemine samuti võimalik, teenustasu 1 bp ning EUR/USD spread enamasti samuti 1 bp. Võimendus on küll tavapärasest forexi pakkujatest madalam (EUR/USD 50:). Ainult forexiga kauplejatele saame pakkud kuutasu osas soodustusi.
-
Kas LHV Traderis on forexil kauplemise min. summa endiselt 25 000 USD?
-
Konvertida võid väiksemat summat kah aga siis saad 0.5-1 pipsise spreadi asemel 3 pipsi
-
Aga võimendus on siis vist max. x2, suurem võimendus algab 25 000 USD?
Kas LHV Traderis on võimalik forexi (valuuta futuuride) jaoks tellida Level II? -
mis on LHV Traderis forexit kaubeldes kasu Level II-st? :)
-
Turusügavus on kätte saadav ilma midagi juurde tellimata. Valuuta futuuridel kuni 5 taset ja toorainel kuni 10 taset.
Likviidsete instrumentide juures pole selle nägemisest kuigi palju abi :-), sest book on kogu aeg täis. -
Alo, kommenteeri natuke Forexi telgitaguseid.
Miks on nii, et graafikul näen ma suuremat liikumist, kui mulle bid ja ask näitab? Konkreetne näide, et panin x tasemele ostuorderi, graafik näitas, et seal käidi, aga ask näitas mulle 4 pipsi kõrgemat taset ja order muidugi täitmata. Tundub nii, et bid ja ask vahe on 2 pipsi, kuid lisaks sellele nihutab maakler (ei ole LHV) meelevaldselt 4 pipsi ühele ja teisele poole, mis teeb lõpuks kokku 10 pipsi. Selline kahtlane tunne, et kui seal x tasemel oleks stop olnud, siis see oleks ka täidetud.
Loodetavasti ma eksin ja see pole nii :) -
To rehatrader: kontrollimiseks võiks kõrvutada erinevaid graafikuid, näiteks dailyfx.com palub samuti reaalaajas graafikute jälgimise võimalust. Lisaks on vahe, kas kaubelda IDEAL või IDEALPRO süsteemis (LHV Traderis siis), üks on konverteerimiseks (spread suurem) ja teine kauplemiseks (spread minimaalne). Traderis toimub cash-i kauplemine, st kunstlikke noteeringuid seal olla ei tohiks.
-
Usun, et graafikud lähevad ilmselt kokku. Mul mureks see, et graafikul näidatud ulatuses ei saa kaubelda. Näiteks kõiguvad 1 min küünlad 10 pipsises vahemikus mingid 10 min järjest. Tundub, et pole midagi kergemat, kui raha kokku korjata, aga minu jaoks (bid, ask) kõigub hind ehk ainult 5 pipsi, sest äärmusi mulle üldse ei pakutagi. Kuna kõik see on ekraanilt vabalt näha, siis ei oska muud järeldada, kui et valuutadega kauplemises peavad mingid teised reeglid olema?
-
rehatrader:
Ega sa ometi metatraderit ei kasuta ja oh õnnetust kui veel admiral peaks olema ? -
FX graafikute puhul tuleb arvestada sellega, et close hinda pole ja hinnad kuvatakse kas bid’ist või bid/ask spread keskpunktist lähtuvalt. Kui graafikul on põhi 1,4325 siis reaalne sisenemiskoht on ca 1-4 pip’i kõrgemal.
-
TRX, ei ole nemad.
asto, selge. Siis see ongi normaalne ja igal pool niimoodi. -
Veel täpsustuseks - close all pidasin silmas viimast tehingut (last trade), mida pole võimalik määrata kuna tsentraliseeritud fx tehingustatistika puudub.
-
Aga kas see lõppkokkuvõttes tähendab, et maja loksutab mingites piirides hinda, nagu see talle kasulikum oleks? Selliste ebamääraste äärte puhul on majal suurepärased võimalused teenimiseks - tahad, korjad stopi ära, ei taha, ei korja.
-
Et metaka keskkonnas "edukalt" kaubelda pead orderi detailselt ehk stopid, sihid paika panema (muuta saad ka hiljem muidugi), et sinu order käiku läheks(stopiga sisse).
Tavalise orderi edastamisel, peab hind püsima 3+sek paigal, et su order täidetaks.
Admiralis "võivad" sinu orderit täita 10sek jooksul kui hind püsib paigal aga süsteem on nii tehtud, et hind pendeldab metakas koguaeg ja pea võimatu on saada hetke hinnaga kätte. Mis veel hämmastas, Admirali kui maakleri suhtumine, kui pidevalt katkestused olid turga ja sai helistatud just katkestuse ajal. Maakler kellega suhtlesin, ütles, et neil on ok kõik ja juhtumisi oli katkestus, kus ise ka nägi maakler, et ühendus maas ja lubas uurida.
Ha-haa-haa : vastus: magnettormid mõjutavad nende ühendust.
Tehke omad järeldused Admiralist ja metatraderi keskkonnas kauplemisest.
Taust infoks metakas hea ja igasugu lisa vidinaid saab netist grf-le tõmmata. -
LHV traderis (IB-s) peab kontol olema min. 25K$, et saaksid kaubelda IDEALPRO hindadega (antudhinda mida näed saad ka hetkega kätte bid/ask-lt).
IDEAL-s EI TOHI kasutada MKT orderit, võid saada kuni 100pipsi erineva hinna (sulle ebasoodsama) hetkel näha olevast.
IDEAL-i spreadi paraku ei näe (võib olla a´la 100 pipsi) aga see erineb oluliselt nähtavast hinnast (IDEALPRO), kui kaubelda FX traderis. -
Päris hullud tingimused. Ime, et neil seal Admiralis üldse kliente on.
-
See stopi ja sihi ette nõudmine vihjab ka sinnapoole, et maja võib manipuleerida äärtega.
-
Ette just ei nõuta aga pos. kätte küll ei pruugi saada, kui stopiga ei sisene (ehk sul endal peab selge olema millal sisse ja välja).
Väljuda on ka kindlam kui hind on väljas, mitte, et nüüd liikus minu sihti ja üritan sulgeda.
Metatraderis!!! -
to TRX: IDEALPRO-s kauplemiseks ei ole vaja 25 000 USD vaid konverteeritav summa peav olema üle 25 000 USD (1:40 võimenduse korral on võimalik konto võimendada 80 000 USD-ni (alla 2000 USD kontoga võ9imendust kasutada ei saa)), limiithinnaga ordereid tasub aga pea alati kausutada. IDEAL-i spread on EUR/USD puhul 6-8 bp-d, IDEALPRO-s 0,5-2 bp-d.
-
Alo
No kogemused räägivad muud.
Kontol oli 22K$.
PS. mitte läbi LHV -
Rehatrader, kasuta mõnda neutraalselt ja anonüümset ECN’i nagu LHV pakub ning maja probleem kukub ära.
-
Mul tegelikult tingimused igati head, lihtsalt see graafiku ja bid-ask erinevus üllatas. Aga ma saan aru, et see igal pool niimoodi.
-
Mis on Forex?
-
something for your ex...
-
Foreign Exchange - valuutaturg
-
Sellest olen ma ammu aru saanud, et mängin maja vastu. Eriti häirib see, et kauplemiseks pakutav hind ja tegelikkus võivad isegi 7-8 pipsi erineda ühele poole. Oska sa siis õiget momenti tabada.
Ka kullaga kaubeldes on olnud väga kummalisi momente. Ühel murdemomendil oli vaja otsustada, kas mängida põrkele või et liigutakse trendijoonest läbi allapoole. Järsku lajatas keegi 100 lepingut müüki, mis on kulla kohta väga palju. Otsustasin kiirelt, et selline surve kukutab kindlasti hinna allapoole ja võtsin lühikese lepingu. Järgmisel hetkel olid need 100 lepingut müügist kadunud ja hind kihutas ülespoole. Imelik.
Aga siin on üks kommentaar, mis tegelikult paneb asja paika:
I'm also a retail speculator and I know these things. In the end it's a simple case of "take it or leave it". It would be nice to have all the protections of the equity market, but such is the situation. -
Head uut aastat! Olen mõnda aega FOREX.com klient. Olen "käsitsi" kaubeldes väikeses plussis. (olen piirdunud EUR/USD paariga.) Nüüd pakub www.scfx.fi (automaatset) kauplemist minu eest samas FOREX.com keskkonnas. Tahavad 30% edukuse tasu. Kas kellelgi on praktilist kogemust nendega või põhjendatud arvamust?
-
black boxes are for those who believe in Santa Claus
-
Tänan, Henno Viires. "Üldfilosoofilistest" kommentaaridest pole kasu. Oleksin tänulik kui keegi tegijatest midagi arvaks.
-
Henno muide ongi tegija. Jäta see endale meelde. Aga Henno viitas sellele, et tegemist ei ole mõistliku ootusega: kui tüübid suudaks edukalt performida pidevalt ja katkematult, siis neil ei oleks vaja oma suurepäraseid süsteeme kellegile müüa. Ma pakun, et otsitakse lolle: süsteem tõepoolest võib olla edukas mingi perioodi. Selle perioodi eest võetakse ka "edukustasu". Küll aga pole neil mingit vastutust ega selgitust lossi tegeva perioodi jaoks. Vihased kliendid kaovad seejärel orbiidilt kuna neil ei jää muud üle: raha on ju kaotatud. Aga riläx - uued lollid tulevad koguaeg peale. Nüüd ongi vaja kõigis avalikes FX foorumites, blogipostitustes, reklaam-meilides jne reklaamida oma "geniaalset" süsteemi ja trummi taguda, et lollide pealevool oleks katkematu. Kellegi konto ikka jääb mingi perioodi lõpuks plussi kust siis edukustasu saada.
-
Tänud momentumile selgituste eest. See mõttekäik on ka mulle hästi teada. See puudutab ka massilist kauplemisrobotite pakkumist. Teisalt on mulle teada ka aastaid edukalt töötav süsteem. Tuttav on selles juba kuuendat aastat. Eelneval viiel aastal on tootlus olnud keskmiselt üle 100%. Tean seda kindlalt, sest olen ka pisut oma raha tema portfelli usaldanud ja võidud kätte saanud. Olen ka nende robotiga kauplemist saanud internetis vaadata. Sinna kinnisesse klubisse ma ise ei pääse. Sellele toetudes ma oma küsimuse ScFX kohta esitasingi. Kas keegi teab või arvab midagi konkreetselt selle firma kohta?
-
http://www.youtube.com/watch?v=tqY4zthXwtA&feature=related
Päris hea üldistav video. Seletab, kes ja millal liituvad kauplemisega. Ei tohi takerduda ainult oma ajagraafiku juurde. -
Tänud rehatraderile! Väga hariv on. Kahjuks olen ma muu (teadusliku) töö tõttu hõivatud ja ei saa püsivalt päevakauplemisse süveneda. Seepärast otsin ma usaldatavat firmat (firmasid), kes kaupleksid (edukalt) minu eest. Minu headel tuttavatel on see õnnestunud - 15-30% kuus on üsna tavaline. Seda infot on nad ka mulle jaganud. ScFX pakub meile ühe alternatiivina huvi kuna nende ärimudel (seotus FOREX.com-ga) on meie arvates arukas. Kavatsen nendega liituda. Mõne kuu pärast jagan infot tulemuste kohta.
-
Ühesõnaga eksisteerib mingi klubi, kus lihtsalt jagatakse suvalisele jumbule tänavalt 15-30% kuus. Ehk siis pakutakse aastaga raha 5- kuni 23-kordistamist. Tundub usaldusväärne värk. Kui mul oleks selline rahatrükimasin, siis ma samuti kutsuksin inimesi tänavalt sisse ja pakuks neile selle kasumist osasaamise võimalust. Samuti tundub realistlik, et ükski establishmenti rakuke sellisest asjast teadlik ei ole ega seda kasuta. Ehk Lloyd Blankfein peab laskma oma alluvatel kammida tippülikoole, et ehitada maailma kõige töökamate ja targemate inimeste abil oma proprietary tradingut mis tõenäoliselt ei suuda oma booki aastaga isegi 25% kasvatada, on avg, samas kui mingi klubi jagab tasuta võimalust raha aastaga 20-kordistada. Või et Reneissance Technologies hoiab palgal rohkem füüsikuid ja matemaatikuid kui suuremad ülikoolid ja ehitab väidetavalt maailma pädevamaid kauplemisroboteid, aga suudab raha ikka vaid maksimaalselt kahekordistada, oma parimal aastal. Mulle tundub kõik loogiline.
-
The point is, ladies and gentleman, that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind.
And greed, you mark my words, will separate ester777 from her (?) money at the speed of light, if not faster. Thank you very much. -
15-30% kuus - kõlab nagu tavaline püramiidskeem, kus uute liitujate leidmiseks tasutakse väiksele osale inimestest uue pealevoolava raha arvelt kõrgeid intresse
vt. ka EAG Autokeskus, laenukontor Safran jne. -
Põhjus, miks "teenitud" intress (ja ka raha tagasi) skeemi alguses soovi korral ilusasti välja makstakse, on puhtalt turunduslik. Ainus eesmärk on äratada usaldust, levitada sõna ja tuua heade tuttavate ja nende tuttavate säästud ka "teenima". Tundub hästi töötavat.
-
Kauakestvad püramiidskeemid( HYIP)
http://hyips-analysis.com/alld.php

Inglise Keel